proxi
utskriftsversion
Öppet
Lokalen är för tillfället


Allmänt
Nyheter (Arkiv)
Introduktion
Medlemskap
Vägbeskrivning
Öppettider
Galleri
Sponsring
Kontakta oss

Aktiviteter
Data
Datorspel
Rollspel
Lajv
Figurspel
Brädspel
Kortspel

Utbildning

Bokningar

Föreningar
Proxxi/GAM
Ix

Genesis
KAST
SLUG
Terrapico
Världssmedjan
Lajv

[Oin Veldare] Levande rollspel liknar rollspelen så till vida att man har påhittade roller och inga färdiga repliker. En viktig skillnad är dock att man spelar rollen istället för att beskriva vad man gör. En passande beskrivning som ibland förekommer är interaktiv teater utan publik. Mycket av lajvandet handlar om förberedelser av kläder och utrustning samt tal om lajv som varit. Själva arrangemanget varar ofta bara en enstaka helg.

GAM har sedan lång tid tillbaka en egen lajvkampanj, Post Mortum, som utspelar sig vampyrernas värld. Platserna för lajven varierar men återkommande är intrigspelet om makten bland Stockholms vampyrer.

Det finns en permanent lajvgrupp som spelar onda alver. Det är de exostiska drowalverna från rollspelet Dungeons and Dragons som gestaltas. Gruppen Fey Branche tar bara ibland in nya personer men hjälper villigt folk att börja lajva.

Den vanligaste lajvverksamheten som förekommer i lokalen är förberedelser och utbyte av idéer men det har även förekommit vampyrlajv i lokalen. Normalt handlar det dock om att personer syr på lokalens symaskin eller skriver på sina intriger inför något lajv.

Lokalens lajvare organniserar sig i en förening som heter Genesis. Aktiviteterna inkluderar läderverkstad, och syverkstad i lokalen. Sydagar i slöjdsal på skola. Workshops om ämnen som intresserar medlemmarna. Modevisningar och levande rollspels arrangemang förekommer också. Principen är att Genesis sysslar med det som för tillfället intresserar medlemmarna. Mer information finner du om du klickar på genesis hemsidan till vänster.© 2001-2010 Proxxi