proxi
utskriftsversion
Öppet
Lokalen är för tillfället


Allmänt
Nyheter (Arkiv)
Introduktion
Medlemskap
Vägbeskrivning
Öppettider
Galleri
Sponsring
Kontakta oss

Aktiviteter
Data
Datorspel
Rollspel
Lajv
Figurspel
Brädspel
Kortspel

Utbildning

Bokningar

Föreningar
Proxxi/GAM
Ix

Genesis
KAST
SLUG
Terrapico
Världssmedjan
Gratis "prova på-verksamhet" för föräldrar om datorspel

Spelföreningen GAM kommer lördagen 30 oktober, genomföra ett arrangemang riktat mot föräldrar som intresserar sig och bryr sig om innehållet i dagens datorspel.

Efter den täckning som ämnet fått i media kan oron vara stor för problem med våldsinnehåll i spelen. Att ta upp saken inom den egna familjen är kanske inte helt enkelt utan kan leda till låsningar och osäkerhet om en anpassad bild visas upp för föräldrarna av ungdomarna.

För att adressera detta probblem kommer GAM att hålla öppet hus i sin föreningslokal Proxxi som ligger nära tekniska högskolan på östermalm. På plats kommer det finnas datorer med ett representativt urval av de mer omtalade spelen. Intresserade besökare kommer kunna testa spelen samt samtala med ungdomar och unga vuxna som spelar spelen.

Arrangemanget sker som en del av Nationella Spelveckan (http://nsv.sverok.net/) som initierats av Sveriges Roll och Konfliktspelsförbund. Övriga sammarbetspartners är Medierådet (tidigare Våldsskildringsrådet) och datorspelsföretagens branschorganisation MDTS. För mer information om bakgrunden till arrangemanget se pressutskicket på http://nsv.sverok.net/

Utskriftsversion© 2001-2010 Proxxi