proxi
utskriftsversion
Öppet
Lokalen är för tillfället


Allmänt
Nyheter (Arkiv)
Introduktion
Medlemskap
Vägbeskrivning
Öppettider
Galleri
Sponsring
Kontakta oss

Aktiviteter
Data
Datorspel
Rollspel
Lajv
Figurspel
Brädspel
Kortspel

Utbildning

Bokningar

Föreningar
Proxxi/GAM
Ix

Genesis
KAST
SLUG
Terrapico
Världssmedjan
Webbdesign Grundkurs

Hej alla glada proxxianer!

Som ni kanske redan vet så har föreningen Proxxi startat upp ett projekt vid namn \"Projekt MAGI\" vars syfte är att skapa massa coola kurser, föredrag och workshops för våra medlemmar. Vi har dock haft ett litet problem och det är hur vi ska finansiera det hela då vissa kurser har krävt coolare hårdvara än vad vi egentligen har, men tack vare Unga Forskare Stockholm så har det löst sig. Alltså kommer vi inom kort att dra igång Projekt MAGI i lokalen, och jag hade tänkt vara så fräck så jag tar helt enkelt och bokar sex torsdagar framöver och håller i en liten webdesign-kurs. ;)

Från och med torsdagen den 20:e Januari till och med torsdagen den 24:e Februari så kommer vi med andra ord skriva HTML och CSS så tangentborden glöder. Vettigt att ta med sig är penna, sudd och anteckningsblock (alternativt laptop). Vi börjar kl. 18:00 samtliga torsdagar, så se till att komma i tid.

Ser fram emot sex intressanta föredrag. :) Föranmälan görs lämpligast hos wertigon@gmail.com, det är inte obligatoriskt men det vore bra då det skulle ge mig en fingervisning om hur många som planerar dyka upp och så.

Preliminär kursplan:

Torsdagen den 20:e Januari

Introduktion Vad är webben? Webbens historia Dagens webbläsare Hur man skriver \"Hello World\" i HTML Kursliteratur/läsvärda böcker och sajter

Torsdagen den 27:e Januari

HTML:s uppbyggnad och tänk Inline- och blockelement Logiska och fysiska element De vanligaste HTML-taggarna

Torsdagen den 3:e Januari

Introduktion till CSS Selektorer, värden och attribut Färger, teckensnitt och storlekar Gränser, bakgrunder och dimensioner

Torsdagen den 10:e Februari

Tabeller i HTML Rader och kolumner Tabellhuvuden och tabellfötter Kolumngrupper CSS i tabeller

Torsdagen den 17:e Februari

CSS som layoutredskap Boxmodellen CSS-positionering Flöde Positionering

Torsdagen den 24:e Februari

Framtiden - CSS 3, XHTML 2 Avrundning

---

Notera att ovanstående kursplan kan komma att ändras i mån av intresse och/eller tid. Om ni tycker nånting saknas så är det bara att säga till.

Väl mött och vi ses den 20:e! :)

MVH, Per Ekström

Utskriftsversion© 2001-2010 Proxxi