proxi
utskriftsversion
Öppet
Lokalen är för tillfället


Allmänt
Nyheter (Arkiv)
Introduktion
Medlemskap
Vägbeskrivning
Öppettider
Galleri
Sponsring
Kontakta oss

Aktiviteter
Data
Datorspel
Rollspel
Lajv
Figurspel
Brädspel
Kortspel

Utbildning

Bokningar

Föreningar
Proxxi/GAM
Ix

Genesis
KAST
SLUG
Terrapico
Världssmedjan
En spelare sökes till rollspelskampanjen Finatchia Major

Spelsystem: Rolemaster
Spelvärld: egenproducerad high fantasy värld vid namn Finatchia
Spelfrekvens: oftast söndagseftermiddagar jämna veckor (ibland lördagar)
Antal spelare: 6 stycken (en ledig plats)
Typ av kampanj: episk mysteriekampanj med visst inslag av strid
Kampanjen inleddes off 1999...kampanjens tidslinje började på år 2982 och har nu nått 2995

Exp systemet baseras på hög närvaro på speltillfällena och i viss grad på utförda hjältedåd

Idéer på yrken för karaktären: thief, magent, rogue, dabbler, healer eller cleric

Det krävs att man tar fram utförlig bakgrundshistoria och koncept för karaktären eftersom den startar som mycket erfaren äventyrare (gruppen är mellan lvl 11 och lvl 16).

Karaktärerna ska vara i grunden goda, men får givetvis vara rimligt egoistiska och ha egna agendor. Gruppen är inte utvalda av ödet, men skulle mycket väl kunna bli den sortens allierade som hjälten behöver ta hjälp av innan han/hon kan slutföra sitt uppdrag...mer sannolikt är dock att de blir avskräckande exempel för hjälten eftersom de satsade främst på att bli rika. ;)

Intro: Finatchia har drabbats av en mörk tid. Den mystiska hungersnöd som plågar länderna saknar fortfarande lösning. Ingen vet varför folk dör av hunger trots att de har mat att äta. Magikergillet som borde ingripa är splittrat i fraktioner och lyckas inte hantera problemen. De mörka makterna från nattens länder verkar som alltid för att infiltrera de fria länderna, de lyckades i landet Wyntox. Visserligen är de fördrivna därifrån nu, men många frågar sig om inte det onda blod som spreds av hur högalverna fördrev dem från Wyntox vållat långt mer skada än vad kaos makter gjorde. Fruktan sprider sig också för den dödas dag som omtalas i Nadoroths profetia. Andra viskningar gör gällande att det faktum att drakarna samlas och håller rådslag som de inte gjort sedan urminnestider och att orcherna för första gången på 6500 år oväntat lyckats ena sig är betydligt mer illavarslande tecken.

Det finns dock strimmor av hopp. I västra Kzardon ledde äventyraren Agul Frindon tusentals modiga äventyrare i ett dödsföraktande angrepp mot kaos för att befria Hantilia Ht'lia mí Elrochia. Sånger skrivs redan om hur Finatchias mäktigaste hjältar stred, skadades svårt men i slutändan kunde stå som segrare. Agul Frindon själv dog i strid mot kaos förkämpe, men uppoffringen var inte förgäves. Maritox yxsvingaren, Missy illusionisten, Ravana vandraren och Eldaron jägaren genomskådade manipulationerna och förde Hantilia i säkerhet. Inte för att de var valda av ödet eller profetior att kunna utföra dådet utan för att de vägrade ge upp och kämpade på.

Just dessa hjältar är skälet till att jag talar till er här nu. Tillsammans med deras frände Arinadra kunskapssökaren avser de åter att bege sig ut på äventyr. De har dock behov av att stärka sin äventyrargrupp för kommande prövningar. Exakt vad de avser att göra framöver beror på kompetensen hos den som ansluter till gruppen. Helning eller färdigheter i att smyga och hantera lås och dylikt är områden de själva bedömer skulle vara nyttiga för gruppen. Tror ni att ni är lämpad är det bara att uppsöka någon i gruppen och höra er för om mer detaljer.

* * *

Är du intresserad maila pa@proxxi.org Tveka inte att ställa frågor om ni undrar något.

Utskriftsversion© 2001-2010 Proxxi